Zhrnutie 2021: Čím všetkým si naša pražiareň prešla za minulý rok?


Aj keď minulý rok nebol pre mnohých tým najlepším, v roku 2021 sme predsa len aj v našej pražiarni Ready After zažili veľa skvelých momentov. Rozšírili sme sortiment produktov, ale zmenou neprešiel len e-shop. Lepšie sme si posvietili aj na naše pražiarenske priestory, aby sme pre vás dokázali pripraviť väčšie množstvo kávy a do budúcna vedeli priviesť oveľa viac zaujímavých noviniek.

Ani druhá polovica minulého roka neostala z našej strany nepovšimnutou a začali sme sa venovať rôznym školeniam. Na káve nám predsa len záleží a naučiť vás naše znalosti nám vždy robilo veľkú radosť. Bolo toho samozrejme viac, a s čím všetkým sme sa museli minulý rok vysporiadať, si môžete prečítať v našom novom článku.

Aký bol rok 2021 v pražiarni Ready After?

Výraznými zmenami prešiel náš sortiment, ktorý sme rozšírili o nové užitočné kúsky z kávového sveta. Ako prvé sme pridali KeepCupy, ktorých chutný dizajn nám v momente učaroval. Predsa len, tento užitočný trend nemohol chýbať ani na našom zozname produktov a na predaj máme naozaj veľa druhov v rôznych farbách. Nezabudli sme ani na kávu – lahodná kávová zmes Summer Time Blend, ktorú ste si veľmi rýchlo obľúbili a do budúcna ju určite opäť nájdete na zozname našich kávových zmesí.

Okúsili sme aj možnosť novej spolupráce s portálom REWIND.sk, s ktorým sme si pre všetkých milovníkov kávy a filmov pripravili niekoľko prekvapení. O súťaž ste prejavili obrovský záujem a neostalo to len pri nej. Našu značku Ready After ste si mohli všimnúť aj v špeciálnej rubrike RESTART, ktorú REWIND.sk pridáva na ich YouTube kanál. Našim cieľom bolo prepojiť dva rozličné svety, v tomto prípade filmový svet s kávovým, čo sa nám podľa všetkého podarilo a pevne veríme, že aj v tomto roku vám táto spolupráca prinesie veľa nevídaných zážitkov.

Leto v zmámení školenia u Hajcera a kávového piva

Ani leto 2021 nebolo v Ready After veľmi tichým obdobím. Aj cez pandemické obdobie sme mali za úlohu vymýšľať nové nápady, ktorých nebolo vôbec málo. Začali sme školením v reštaurácii Hajcer, do ktorej práve naša pražiareň dodáva kávu už dva roky. Tentokrát to však nebolo len o kávových zrnách, ale o tom, ako ich správne pripraviť. Zaškolili sme preto všetkých baristov a naučili ich nové kávové nápoje, ako aj svieže limonády rôznych chutí, ktoré si budete môcť opäť vychutnať s príchodom letných mesiacov. Okrem toho sme im dodali nový mlynček a kávovar, aby ste si každú jednu kávu v reštaurácii Hajcer vychutnali do posledného dúška. O spolupráci s touto výnimočnou reštauráciou sme taktiež napísali blog, ktorý si môžete prečítať tu.

Ochutnali ste už náš najnovší experiment s názvom Šilker’s brew SUMMER VIBES? Vytvorený z dvoch obľúbených nápojov, ktorých spojenie chutí vyústilo k vzniku netradičnej pivnej kávovej limonády. V spolupráci s remeselným pivovarom Šilker’s brew sme si pre všetkých milovníkov piva pripravili špeciálnu novinku, ktorá vo svojom vnútri skrýva veľa tajomstiev. Chcete vedieť, aké sú to a čo všetko stojí za výrobou tohto nápoja? Prečo je tak výnimočný? Ako chutí? V tom prípade si prečítajte tento článok, v ktorom nájdete odpovede na všetky vyššie uvedené otázky.

Nový stroj a veľká prerábka pražiarne

Ready After Coffee 2021

Najväčšia zmena za rok 2021 prišla počas leta, kedy sme sa rozhodli prerobiť pražiareň a posunúť tak Ready After na úplne novú úroveň. Lepšiu a výkonnejšiu pražičku bolo predsa len potrebné situovať na iné miesto a to sa nám podarilo. Prerábka dopadla na výbornú a výmenu starých technológií za nové považujeme za obrovský krok vpred.

Väčšia kapacita, väčšia precíznosť a s tým prišla aj lepšia kvalita praženej kávy. Nezabudli sme taktiež na chladenie a odkamienkovač, aby bolo každé jedno zrnko kávy upražené tak, ako si predstavujete. Celá zmena spočívala vo výmene našej predošlej elektrickej pražičky a nahradila ju vysokokvalitná plynová pražička značky Besca. Dôvod? To môžete posúdiť aj vy. Stačí si objednať jednu z našich káv a zistíte, že chuť je oveľa príjemnejšia a zaručene si pochutíte. A nezmenila sa len chuť. Okrem nej prešli výraznými vylepšeniami aj samotné obaly, ktoré sme sa po dizajnovej stránke snažili pretvoriť do posledného detailu a po novom si každá naša káva odnáša vlastné farebné prevedenie.

Testovanie nových chutí

Stretli ste sa už s našou kávou Barrel Aged? Táto káva pribudla do nášho portfólia v roku 2021 a stala sa jednou z našich TOP káv. Dozrieva v sudoch po unikátnom slovenskom aperitíve Bentianna niekoľko týždňov pred pražením. Zrnká si počas tejto doby vytiahnu zo sudov všetku sladkú arómu. Vskutku komplikovaný proces, preto túto kávu nenájdete v našom e-shope počas celého roka a pridávame ju len raz v rozmedzí niekoľkých mesiacov.

Neminulo nás taktiež ďalšie školenie, v ktorom sme sa naučili nové dôležité informácie o pražení. Na základe toho sme začali skúšať a testovať nové kávy, z ktorých nie všetky v našich očiach uspeli. Podarilo sa to len niektorým vzorkám a počas minuloročnej zimy prišla na svetlo sveta novinka – bez kofeínová káva Columbia. Doplnila ju taktiež sladšia kofeínová verzia Columbia Honey a záver roka patril zimnému špeciálu Guatemala. Tieto tri kávy ukončili rok 2021 vo veľmi pozitívnom svetle a už teraz sa tešíme, čo všetko nám prinesie rok 2022.


Tieto všetky momenty by sa však nikdy neudiali bez vašej podpory, našich úžasných zákazníkov, ktorých si nesmierne vážime a vždy sa im budeme snažiť dať takú kávu, ktorá im dodá očakávaný náboj energie a radi sa k nej vrátia. A verte nám, že pri experimentovaní s kávou sme ani zďaleka neskončili. Chystáme ďalšie novinky, ktoré vám odhalíme v ten pravý čas. O všetkom sa dozviete na našich sociálnych sieťach Facebook a Instagram, kde pravidelne pridávame nový obsah. Taktiež nezabudnite sledovať náš Blog, pretože už čoskoro sme tu s ďalším článkom. Čomu sa budeme venovať tentokrát? Nechajte sa prekvapiť a do nového roka prajeme len to najlepšie.

Nákupný košík

0
V košíku sa nenachádza žiadny produkt.